پربازدیدترین ها

مدیرکل حفاظت محیط زیست هرمزگان آخرین جزئیات از مرگ دلفینی سه متری در سواحل جاسک را تشریح کرد.

مجید وفادار دقایقی پیش در بندرعباس ضمن تائید تلف شدن یک دلفین در سواحل شرقی این استان، اظهار داشت: به دلیل آغاز فصل صید در آبها و سواحل دریای عمان، معمولا صیادان سنتی با هدف شناسایی مسیر گله های ماهی اقدام به تعقیب و ردیابی حرکت دلفین ها در دریا می کنند که این امر سبب بروز سوانح و خطراتی برای خود دلفین ها نیز می شود.

وی با بیان اینکه هر ساله در این ماه ها تلفاتی برای این گونه های در معرض خطر در سواحل شمالی خلیج فارس و دریای عمان مشاهده می شود، اضافه کرد: طبق گزارش اداره حفاظت محیط زیست شهرستان جاسک واقع در شرقی ترین بخش استان، طی روزهای گذشته برای دومین بار در سال جاری لاشه یک قطعه دلفین دیگر از نوع پوزه بطری با وزن تقریبی حدود ۲۰۰ و طول سه متر در ساحل روستای بیاهی واقع در ۱۶۰ کیلومتری مرکز شهرستان دیده شده است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست هرمزگان با بیان اینکه این گونه ها در معرض انقراض هستند، اضافه کرد: متاسفانه به دلیل تردد بیش از معمول شناورها در این فصل که متاثر از زمان صید است دلفین ها جراحاتی برمی دارند که در اثر برخورد با شناورها و تورهای صیادی است.

شهرستان جاسک در ساحل شمالی دریای عمان و به نوعی در دهانه تنگه هرمز واقع شده است.

دلفین پوزه بطری معمولی، شناخته شده ترین عضو خانواده دلفین سانان و از گونه دلفین هایی است که به وفور در آکواریوم های دنیا جهت عملیات نمایشی به کار گرفته می شود.

دلفین پوزه بطری معمولی بزرگ جثه ترین گونه گروه دلفین های با پوزه منقار شکل است.

آن ها در آب های معتدل و گرمسیری زمین زندگی می کنند و تنها در قطب ها دیده نمی شوند.

همه دلفین های پوزه بطری پیشتر با نام علمی(T. truncatus) خوانده می شدند که به تازگی به دو گونه با نام های(T. truncatus) و(T. aduncus) تقسیم شده اند.

با آنکه هر دوگونه در گذشته دلفین پوزه بطری نامیده می شدند، پژوهشگران بسیاری برای این گونه دلفین پوزه بطری معمولی را به کار می برند تا با دلفین پوزه بطری گرمسیری اشتباه گرفته نشود.

به دلیل تفاوت های ژنتیکی فراوان در میان اعضای این گونه، تعدادی از دانشمندان بر این باورند که در میان خود دلفین های پوزه بطری معمولی نیز چندین زیرگونه وجود دارند.

این نوع دلفین از نقطه نظر پراکندگی در اکثر اقیانوس های جهان و خلیج فارس وجود دارد با وزنی در حدود ۲۵۰ تا ۶۰۰ کیلوگرم طولی معادل ۲ تا ۴ متر و ردیف دندان هایی که در هر آرواره از ۲۲ تا ۲۶ دندان تشکیل شده.

این گونه تقریبا هر دو سال یک بار بچه دار می شود و دلفینی به طول یک متر و وزنی معادل ۳۷ کیلوگرم را به مدت یک سال با شیر مادر تغذیه می کند و طول عمری معادل ۲۶ تا ۳۰ سال دارد.

کد خبر: 48667

نظرات شما
ارسال نظر

سرگرمی
عکس و فیلم
سلامت
دانلود و IT